ICCEC

Меѓународна причест на харизматичната епископска црква

Добредојдовте дома

ICCEC

Нашето обожавање е библиско, литургиско и Духовно исполнето, древно и современо, свето и весело.
Ние сме посветени на унапредување на Божјото царство со објавување на Евангелието на најмало, изгубеното и осаменото.

apple-touch-icon1

Ние сме:

Црква целосно сакраментално / литургиски
Во центарот на обожавањето е Света Троица (Света Причест), за која веруваме дека е вистинско присуство на Христос.

Влада на консензус
Ние сме црква управувана од епископи по апостолско наследство, кои се смирено подложени на водечки на Светиот Дух и меѓусебно.

Црква е целосно харизматичен
Ние сме црква отворена за континуирано работење на Светиот Дух. Ние веруваме дека преку крштевањето на Светиот Дух сите верници се овластени да учествуваат во полнотата на службата.

Црква целосно евангелистичка
Ние сме црква која држи до висок поглед на Светото Писмо за Стариот и Новиот завет, верувајќи дека ги содржи сите работи неопходни за спасение; ништо не може да се научи колку што е потребно за спасение кое не е содржано во него.

Календар на 2020